EUPV Rosa Pérez

Podem i EUPV han tancat un preacord per a confluir conjuntament en les eleccions del pròxim 26 de maig, un projecte guanyador i que cerca ‘construir un govern de canvi, redoblar els esforços del Botànic i frenar el projecte dels qui estan plantejant un retrocés en drets’.

Aquest preacord, que haurà de ser confirmat per les dues organitzacions, ha estat rubricat pel secretari general de Podem, Antonio Estañ, i la coordinadora general d’Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, que han destacat els mesos de treball i col·laboració per a aconseguir arribar a aquest punt i ‘sumar’.

Estañ ha valorat la ‘voluntat’ de construir un projecte que garanteixi el canvi perquè, encara que ha admès que amb l’Acord del Botànic ‘s’ha avançat’, veu ‘fonamental construir un acord que sigui capaç de sumar la societat civil’. ‘Aquest preacord és la base amb la qual construir un govern de canvi’, ha reivindicat.

Així mateix, ha valorat que aquest és ‘el primer pas’ per a ‘una candidatura que multipliqui’ perquè l’objectiu és ‘anar a més, mantenir un projecte guanyador que consolidi l’aconseguit en aquesta legislatura i que faci redoblar els esforços del Botànic i frenar el projecte dels qui estan plantejant un retrocés en drets’.

Per la seva banda, Pérez Garijo ha destacat que aquest pacte és la ‘garantia de les polítiques d’esquerres’ i té com a objectiu ‘guanyar’ i ‘tindre la major força possible per a blindar aquests canvis i avançar’. ‘Esperem tindre la força necessària per a ser fonamentals’, ha remarcat.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb