Podem ha obert a les 17.00 la consulta telemàtica de 48 hores perquè les seves bases decideixin si el partit es coalitza en el govern de les Illes amb PSOE i MÉS perMallorca, d’acord als pactes aconseguits pels tres partits.

La pregunta que es planteja als inscrits és si estan d’acord a entrar al govern amb ambdues formacions ‘per a poder fer polítiques que acabin amb les desigualtats socials’ i protegeixin el territori i que aquesta participació inclogui, a més, la vice-presidència del gabinet, que ocuparia el número u de la llista, Juan Pedro Yllanes.

Abans de votar, els afiliats del partit han d’accedir al document que recull els acords programàtics que ahir es van fer públics. A més, es detalla als votants que la vice-presidència serà també Conselleria de Canvi Climàtic i Diversificació del Model Productiu, la qual cosa inclou les àrees d’Innovació, Indústria, Comerç, Canvi Climàtic i Transició Energètica.

També correspondrà a Podem la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia, Comerç, Pesca i Alimentació, la Secretaria Autonòmica de Qualitat i Memòria Democràtica, i el càrrec de portaveu adjunt del govern.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.