Pobresa Zero reclama al Govern complir les mesures del ple d’emergència del Parlament

  • La plataforma Pobresa Zero, que agrupa més de 3.200 organitzacions, ha reclamat aquest dilluns al Govern que compleixi amb "celeritat i contundència" les mesures aprovades al ple d'emergència social del Parlament, ha informat l'entitat en un comunicat.

VilaWeb
Redacció
17.10.2016 - 18:58

BARCELONA, 17 (EUROPA PRESS)

La plataforma Pobresa Zero, que agrupa més de 3.200 organitzacions, ha reclamat aquest dilluns al Govern que compleixi amb “celeritat i contundència” les mesures aprovades al ple d’emergència social del Parlament, ha informat l’entitat en un comunicat.

Amb motiu del Dia Internacional per a l’Eradicació de la Pobresa, han llançat el ‘Manifest 2016′, que demana el compliment de la resolució 17/XI i reivindiquen les 41 mesures plantejades per la pròpia plataforma en el document ’12 fronts en la lluita contra les desigualtats’.

Les portaveus de l’entitat, Teresa Crespo, Patrícia Cantarell, Sonia Fuertes i Núria Carrera, s’han reunit aquest dilluns amb la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per traslladar-li les peticions de la plataforma i han llegit el manifest a les portes de la Cambra catalana.

El manifest reclama “incrementar els ingressos públics i fixar de manera clara en els pressupostos les prioritats socials com a objectiu primordial i urgent”, i ha avançat que portarà les seves 41 mesures a la Comissió de Seguiment de l’esmentada resolució del 21 d’octubre.

El document alerta de “fenòmens alarmants que requereixen respostes contundents”, com treballadors empobrits, precarietat i inseguretat a la feina, llars sense ingressos, i persones que no tenen les necessitats bàsiques cobertes.

També critiquen un sistema educatiu que “accentua les desigualtats”, dificultats d’accés a la salut i als serveis sociosanitaris, habitatge tractat com un bé de mercat amb el qual s’especula i es persegueix el lucre privat, i persones que pel seu origen no veuen reconeguts tots els seus drets.

Entre les demandes de l’entitat, la major part de les quals van quedar reflectides en la resolució parlamentària, hi ha establir un salari mínim català de 1.000 euros i combatre la precarietat laboral; regular els preus de l’habitatge de lloguer; augmentar la progressivitat del tram autonòmic de l’IRPF, i garantir l’empadronament i el dret a vot de tot resident a Catalunya.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any