ACN L’Hospitalet de Llobregat.-El Grup Planeta instal·larà un centre de formació a l’edifici dels antics jutjats de l’Hospitalet, segons ha explicat el consistori en un comunicat. L’Ajuntament de l’Hospitalet ha cedit en règim de concurrència l’edifici, situat al centre de la ciutat, per un període de 25 anys. L’acord l’han signat aquest dilluns l’alcaldessa Núria Marín i el president del Grupo Planeta, José Creuheras. L’inici de l’activitat tindrà lloc en el curs acadèmic 2017-2018 i es centrarà en el projecte iFP de formació professional, que estableix vinculació directa amb les necessitats formatives de les empreses i l’educació. També abastarà projectes d’àmbit universitari, tant presencial com online, i de matèries diverses com salut, disseny, administració i finances o hostaleria i turisme.

L’edifici està situat al número 171 de l’avinguda Josep Tarradellas i Joan, al barri del centre de l’Hospitalet. La cessió serà per 25 anys, amb la possibilitat de prorrogar-los fins a un màxim de cinc anys més. La Divisió de Formació i Uniersitats del Grupo Planeta serà qui s’encarregarà de la seva gestió. L’alcaldessa ha explicat que la posada en marxa d’aquest centre complementarà l’oferta formativa que ja existeix al municipi i “oferirà noves oportunitats a les persones que busquen el primer treball però també a aquelles que busquen una segona oportunitat”. Beques per als estudiantsMarín ha explicat també que el conveni preveu la creació de 300 beques de responsabilitat social que es destinaran a alumnes de la ciutat i que gestionarà l’Ajuntament.Per la seva banda, Planeta oferirà un centenar de beques per a alumnes que cursin ensenyaments homologats. Aquestes beques correspondran, com a mínim, al 50% del cost total dels cursos i inclouran la matriculació, l’import total de l’acció formativa si dura més d’un curs, el cost del material didàctic o qualsevol altra despesa associada a la formació específica. Segons el consistori, el grup es compromet a un segon paquet de beques que seran compensables amb el cànon contractual i que hauran de suposar el 100% del preu total del curs. L’edifici dels antics jutjats porta tancat des del 2008, quan els jutjats i el Registre Civil de l’Hospitalet es van traslladar a la Ciutat de l Justícia. L’edifici consta de quatre plantes subterrànies, una planta baixa i set d’alçada, en una superfície total construïda de 10.800 m2.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb