ACN Barcelona.-El tinent d’alcaldia d’Economia i Treball, Ciutat Digital i Relacions Internacionals, Gerardo Pisarello, viatjarà aquesta setmana a Mont-real (Quebec) i Nova York amb l’objectiu de “reforçar el lideratge” de Barcelona com a referent internacional en innovació tecnològica i economia social. “Els principals objectius del viatge són enfortir les relacions de Barcelona tant a Nova York com a Mont-real en l’àmbit de l’economia social, l’impuls de les noves tecnologies aplicades a la gestió de les ciutats, la crisi de refugiats i la cerca de solucions a problemes conjunts, com l’accés a l’habitatge”, ha afirmat el mateix Pisarello, que anirà acompanyat dels comissionats d’Economia Social i Solidària, Álvaro Porro, i de Promoció Econòmica, Lluís Gómez. Paral·lelament, el tinent d’alcaldia d’Economia i Treball també encapçalarà una missió de cinc empreses barcelonines de l’àmbit de les noves tecnologies a la Smart City Expo de Nova York.

Pisarello ha afirmat que el viatge a Mont-real i Nova York busca posar Barcelona “al grup de ciutats punteres en matèria d’innovació socioeconòmica, al costat d’altres com Mont-real o Seul”, ciutats fundadores de CITIES, un espai d’intercanvi de ciutats i teixit social per al desenvolupament de l’economia social que es troba a Mont-real. L’alcaldessa d’aquesta ciutat, Valèrie Plante, rebrà Pisarello a l’alcaldia dimarts 8 de maig. Dimecres 9 de maig, a Nova York, Pisarello serà rebut per la vice-alcaldessa, Alicia Glen, amb qui tancarà els acords plantejats en el viatge anterior a Nova York -ara fa un any- en matèria d’habitatge, amb qui ha destacat que “hem de ser socis estratègics en la lluita contra la gentrificació, defensa dels drets digitals en la nova economia i en l’impuls de la innovació”. Pisarello acompanyarà, dijous 10 de maig, cinc empreses barcelonines de l’àmbit de les noves tecnologies i la innovació social a presentar-se dins de l’activitat ‘BCN Meets NYC’, que s’organitza dins del Smart City Expo. Aquesta missió empresarial es fa conjuntament amb Acció de la Generalitat. Paral·lelament, i des de Barcelona Activa, s’acabarà de fixar les diferents línies de col·laboració entre Barcelona i Nova York en l’àmbit empresarial, ja que un dels eixos que s’ha estat treballant durant l’últim any és generar els mecanismes per a afavorir el contacte i l’intercanvi entre startups de les dues ciutats.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb