Perpinyà ha declarat el toc de queda al primer d’abril pel coronavirus. No es podrà eixir de casa entre les vuit del vespre i les sis del matí si no és per una urgència sanitària. Unes mesures que han de servir per a evitar la propagació dels contagis, que han crescut aquests darrers dies a la ciutat. A més, la policia francesa reforçarà els controls diürns.

La mesura s’ha pres després d’haver comprovat que molts no feien cas dels advertiments. Precisament el batlle de Perpinyà, Jean Marc Pujol, assegura que ‘encara hi ha districtes on es reuneix massa gent al vespre’. Per això, diu, ‘cal endurir el to amb alguns’.

També explica que aquest toc de queda permet que la policia pugui elaborar informes per l’incompliment de les mesures contenció. Ahir va haver de fer fora dels parcs de la ciutat diverses persones que hi estaven reunides, segons que explica l’Indépendant. ‘Hi havia d’haver un toc de queda. N’hem parlat diversos dies amb la prefectura. El confinament és l’única solució’, ha conclòs Pujol.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb