Per Sant Antoni, fesols a Santa Pau

  • El municipi de la Garrotxa organitza una degustació del seu producte estrella, les mongetes

VilaWeb
Redacció
17.01.2019 - 17:00
Actualització: 19.01.2019 - 23:53

Santa Pau és un dels molts pobles del país que fa la festa major d’hivern per Sant Antoni. Però en aquest poble de la Garrotxa hi ha un acte que sobresurt del programa: la fesolada. És una degustació del producte estrella de la zona, les famoses mongetes de Santa Pau, que es fa al bell mig de la plaça porticada del poble el diumenge de la festa. Hi participen uns quants restaurants de la contrada, es poden provar diversos plats amb un sistema de tiquets, i tots els plats tenen els fesols com a ingredient protagonista.

Enguany, hi participen catorze restaurants i, a més, hi ha tres productes convidats: la fonda Toldrà d’Ulldemolins presentarà un plat que fusiona la cuina del Priorat amb la de la Garrotxa amb una truita d’espinacs amb suc i fesols de Santa Pau; el vermut Yzaguirre i els productes làctics de la cooperativa la Fageda. Entre els tastets que s’hi oferiran, hi ha propostes per a tots els gustos: combinacions clàssiques com ara fesols amb botifarra –normal i de perol–, amb amanida, combinats amb bacallà, sèpia o calamar… Però alguns restaurants també presenten combinacions més atrevides, com ara amb format de paté vegetal, acompanyant un trempó mallorquí o dolços amb uns ‘volcanets’.

Però aquest cap de setmana a Santa Pau s’hi poden fer més coses, a part de menjar mongetes. La fesolada forma part de la fira de Sant Antoni, que es fa pels carrers del poble i s’hi pot trobar de tot: artesania, embotits, dolços… Diumenge també es farà una cercavila de benvinguda, es beneiran animals domèstics i de tir i es cantaran els goigs de Sant Antoni. I a l’intermedi del concert de dissabte al vespre, se sortejarà un porquet entre els assistents.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any