El candidat a la secretaria general del PSOE Patxi López ha manifestat en un acte a Sant Sebastià el disgust que li produeix la ‘fractura en dos’ de la societat catalana i la tensió creixent d’un debat polític ‘cada vegada més polaritzat’. El socialista ha demanat ‘aturar aquesta bogeria’ i ha assegurat que Catalunya, al seu entendre, ‘té segrestat l’espai públic per un independentisme que tracta d’imposar una visió uniformadora de la societat catalana i fer-ho dinamitant el sistema democràtic’.

López ha defensat una proposta integradora en la qual tots ens puguem sentir còmodes. A parer seu, cal parlar del seu finançament, les seves competències i cal una reforma del senat espanyol perquè actuï realment com una cambra de representació autonòmica.

Patxi López ha assegurat que aquesta proposta integradora no arribarà des d’un nacionalisme ‘cada vegada més exacerbat’, que ‘tracta de sortir del fang de les seves mossegades i del seu 3%, amb una pujada a la muntanya cada vegada més incerta’, ni d’un PP content en aquesta escalada, que fa de la força de la llei el seu únic argument.

‘Sobretot haurem de parlar de com recuperem les lleialtats trencades, de com respectem la nostra diversitat interna i de com acordem un projecte de futur, que garanteixi la igualtat de tots els ciutadans i la modernització de les nostres institucions’, ha reflexionat en veu alta.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]