Marta Pascal

Marta Pascal, fins ara senadora designada pel Parlament de Catalunya, ha decidit abandonar el càrrec per discrepàncies amb la direcció de Junts Per Catalunya. Així ho ha anunciat al programa ‘Els matins’ de TV3, on ha declarat: ‘La meva discrepància s’ha vist com una dissidència. Crec que faig el que toca. Per mi, la coherència i els principis són molt importants’.

Segons que ha explicat, diumenge va comunicar la seva decisió al president del PDECat, David Bonvehí, i avui, abans de fer-ho públic a TV3, li ha dit a Artur Mas, Carles Puigdemont i Josep Lluís Cleries, que exerceix de portaveu de JxCat al senat espanyol. Pascal ha assegurat que encara exercirà el càrrec en el pròxim ple per a no deixar el grup de JxCat amb ‘un efectiu menys’.

Tanmateix, el president del grup parlamentari de JxCat, Albert Batet, ha lamentat haver-se’n assabentat pels mitjans de comunicació, bo i recordant que Pascal és senadora per designació del parlament.

Heus ací la carta de renúncia que ha fet pública Pascal:

Recentment, Pascal ha publicat Perdre la por, un llibre on relata la seva desafecció amb el president Carles Puigdemont i el rumb de Junts per Catalunya. En aquest sentit, aborda la necessitat de crear un partit nou basat en l’esperit de l’antiga Convergència.

Marta Pascal, retorn al passat I Ressenya d’Andreu Barnils

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb