parlament Illes

El parlament de les Illes ha instat avui el govern espanyol a despenalitzar l’eutanàsia, promoure una llei que la reguli com a dret universal i que reguli també a tot l’estat espanyol l’atenció sanitària pal·liativa del patiment de les persones que ho necessitin.

La cambra ha aprovat una proposició no de llei presentada pels partits que formen el govern –el PSIB, Unides Podem i Més per Mallorca – que ha obtingut el suport de Ciutadans, el PI i Més per Menorca.

El PP ha votat només a favor del punt que demana que s’aprovi una llei estatal de ‘drets i garanties de les persones en procés de morir’ i en contra de despenalitzar i legalitzar l’eutanàsia. Vox, per la seva part, ha refusat tota la iniciativa.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.