El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha destacat que la constitució del Consell de l’Audiovisual de la Comunitat Valenciana suposa una mostra de la fortalesa de l’autogovern i contribuirà a promoure, difondre i reforçar la indústria audiovisual valenciana. Puig ha presidit a la Casa dels Caragols la presa de possessió de les persones que integraran aquest òrgan, que tindrà la seva seu a Castelló de la Plana, segons que ha indicat el govern en un comunicat.

El Consell ha elegit com a president de l’entitat a José María Vidal Beltrán i com a vocal a Empar Marco. D’altra banda, Les Corts han triat a la resta de vocals que integren el Consell de l’Audiovisual: Dolors López, Manuel Alberola, Àlvar Peris, Carmen Carretón i Anna Gimeno Berbegal.

Òrgan independent

El Consell de l’Audiovisual és un òrgan independent que exerceix les seves funcions sobre mitjans de comunicació audiovisuals de titularitat o gestió pública o privada per a vetllar pel respecte dels drets i llibertats, especialment els referits a la lliure expressió d’idees i opinions o la lliure producció, creació i difusió de continguts.

D’altra banda, també té competències reguladores i sancionadores sobre els continguts del sector, inclosos els formats i les vies de transmissió, i les seves funcions estan al servei de l’interès públic i la responsabilitat davant la ciutadania per a garantir una informació veraç. També intervé en els processos d’adjudicació de llicències, a més d’exercir les seves competències en la gestió de l’arxiu audiovisual de la Generalitat.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.