La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha informat que hi ha 584 casos nous i vint-i-quatre morts més pel coronavirus 2019 al País Valencià, és a dir, ha estat la pitjor jornada d’ençà del començament de la crisi. D’aquesta manera, la malaltia ja afecta a 3.200 persones i n’ha mortes 167. Entre els afectats, 1.278 estan ingressats, dels quals 128 són a l’UCI. A més, s’han donat cinquanta-set altes.

D’altra banda, la consellera també s’ha referit al contagi entre el personal sanitari. En aquests moments hi ha 551 professionals amb la Covid-19, dels quals vuit són en unitats de cures intensives.

Sobre les residències, Barceló ha explicat que hi ha quaranta-nou centres on s’ha detectat la malaltia. En total hi ha 221 residents i seixanta-set treballadors infectats. A més a més, uns 400 treballadors estan en quarantena. En les residències han mort fins ara 44 residents. Les més afectades són la DomusVi d’Alcoi (26) i la Santa Elena de Torrent (9).

—Al País Valencià, 2.616 casos i 143 morts (449 casos i 28 morts més que no ahir).

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb