justícia espanyola

El secretari general d’Institucions Penitenciàries, organisme depenent del ministeri d’Interior espanyol, Ángel Luís Ortiz, ha defensat davant l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE), l’organització intergovernamental de seguretat més gran del món, la gestió dels actes electorals dels presos polítics durant la campanya dels comicis del 28-A. Una delegació de l’Oficina d’Institucions Democràtiques i Drets Humans (ODIHR), que pertany a l’OSCE, s’ha reunit aquest matí amb Ortiz en el marc d’una visita a Espanya per recavar informació sobre la campanya electoral i sobre els drets electorals dels interns a les presons.

Segons Institucions Penitenciàries, fins ara s’han fet deu actes electorals a Soto del Real entre mítings, entrevistes i rodes de premsa, i ‘els majors esforços’ s’han fet per a ‘fer compatibles’ els mandats de la Junta electoral espanyola amb el règim de vida interior a la presó.

Segons ha explicat el ministeri de l’Interior espanyol, la delegació de l’OSCE ha considerat un fet ‘inusual’ que hi hagi caps de llista a les eleccions a presó, ‘una situació també nova’ per a aquest organisme internacional. Així ho han expressat el líder de l’equip d’observació electoral de l’ODIHR, l’armeni Tigran Karapetayan, i l’analista política britànica Sasha Pajevic, que s’han reunit aquest matí amb Ortiz, segons ha indicat Interior.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.