Barcelona (ACN).- Onda Cero a Catalunya ha estrenat aquest dilluns la nova temporada amb una aposta per l’actualitat, la informació de proximitat i els esports. La principal novetat és l’ampliació del programa ‘Ona Esportiva’ que a partir d’ara tindrà una nova edició a les tardes, conduïda també Albert Arranz. L’aposta d’Onda Cero Catalunya de 12.30h a 14h continua sent el magazine ‘La Ciutat’ amb Albert Lesan i de 20.30h a 22h aposta per l’actualitat i els continguts de proximitat amb ‘La Brúixola’ amb Robert Calvo. Els Serveis Informatius d’Onda Cero Catalunya posaran en marxa el 2 de setembre el nou programa ‘#Candidats27S’, amb entrevistes als cap de llista al 27-S presentat per Xavier Casanovas.

El nou programa ‘Ona Esportiva Vespre’ serà un espai dedicat 100% al futbol i a l’actualitzat del Barça, l’Espanyol i el Reial Madrid. Entrevistes, connexions en directe i una tertúlia diària serviran per analitzar, comentar i repassar tot el que tingui a veure amb aquests clubs. La tertúlia comptarà amb la participació del cap d’esports d’Onda Cero a Catalunya i narrador dels partits del Barça, Alfredo Martínez, i amb els periodistes Vicenç Serrat, Javier Pérez Mojica i Manel Rodríguez Mohedano. A més, des d’Onda Cero Madrid, intervindrà Lorena González, integrant de l’equip del programa ‘Al Primer Toque’ d’Héctor Fernández. El futbol internacional també tindrà un espai al programa.

L’aposta d’Onda Cero Catalunya pels migdies continua sent ‘La Ciutat’ (12.30h a 14h) amb Albert Lesan. L’espai combina actualitat, entreteniment, entrevistes, participació dels oients i diverses seccions sobre salut, psicologia, llibres, ciència, consum o economia. A més, es manté la tertúlia amb els regidors municipals de Barcelona o les propostes d’oci amb Mònica Günther.

Onda Cero Catalunya segueix apostant per l’actualitat i els continguts de proximitat amb el programa informatiu ‘La Brúixola’ (20.30h a les 22h) amb Robert Calvo, un magazine que inclou un primer tram informatiu de trenta minuts i a partir de les 21h un bloc amb entrevistes als principals protagonistes de l’actualitat política, econòmica o social, debats, tertúlies i seccions dedicades a la cultura, el teatre o els llibres.

La informació de proximitat i les notícies de Catalunya també tenen el seu espai a les desconnexions locals (7.20h i 8.20h) del programa de cadena ‘Mas de Uno’ i a l’informatiu ‘Noticies Migdia’ (14.20h) presentats per Míriam Franch.

A més, el dimecres 2 de setembre, els Serveis Informatius d’Onda Cero Catalunya posen en marxa el nou programa “#Candidats27S” d’entrevistes als cap de llista al 27-S presentat per Xavier Casanovas, dins la cobertura especial de la campanya que farà Onda Cero als programes i informatius de l’emissora.

Els divendres, de 21 a 22h, Esther Eiros dirigeix l’edició en català del programa d’informació turística ‘Gente Viajera’, que presenta els caps de setmana per tot l’Estat. Carles Lamelo s’encarrega de conduir l’edició dels divendres per a Catalunya.

A les matinades, Carles Lamelo segueix al capdavant del programa ‘Nits de ràdio’ (de 2h a 6h) basat en la participació dels oients i continguts sobre cine, televisió, ciència, xarxes socials, noves tendències, llibres, cuina i psicologia, entre altres. El programa segueix fidel a l’espai ‘Noches de radio’ que el locutor ha presentat durant l’estiu per tota la cadena d’emissores a tot l’Estat.

Els caps de setmana els oients podran seguir escoltant el programa de salut ‘En Bones Mans’ (de 7h a 8h) de Carles Aguilar, amb consells, entrevistes i notícies d’interès que serveixin per millorar la qualitat de vida i benestar dels oients.

Programació des de Barcelona per tot l’Estat

A banda de la programació de Catalunya, Onda Cero segueix realitzant des de Barcelona programes per tota la cadena de ràdio com ‘Julia en la Onda’ amb Julia Otero o ‘Gente Viajera’ amb Esther Eiros, tots dos, espais destacats de la programació de cadena d’Onda Cero juntament amb Carlos Alsina i Juan Ramon Lucas (‘Mas de Uno’), David del Cura (‘La Brújula’), Isabel Gemio (‘Te doy mi palabra’) o Héctor Fernández (‘Al primer toque’).

Pel que fa a la cadena musical Europa FM, des dels estudis de Barcelona s’emet el morning show ‘Levántate y Cárdenas’ amb Javier Cárdenas, i el programa ‘Euroclub’ amb Juanma Romero i Laura Trigo, entre d’altres. A Onda Cero i Europa FM se suma la cadena musical Melodía FM com el tercer producte radiofònic del grup Atresmedia.

Missatge de Vicent Partal

És molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a arribar a un punt de tranquil·litat empresarial que ens permeta de sentir-nos definitivament forts i que allunye qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot. Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina o telefonant al 934 426 439.

Vicent Partal
Director de VilaWeb