Òmnium no ha trigat a reaccionar a les declaracions d’aquest matí del president del PP català, Xavier García Albiol, que ha titllat l’ANC i Òmnium Cultural de ‘fanàtics i radicals que empenyen el govern cap al precipici’. Albiol ho ha dit en referència al document intern de l’entitat independentista, al qual ha tingut accés Europa Press, en què l’ANC demana als partits independentistes que estableixin un consens previ al referèndum perquè la independència avanci si hi ha més vots a favor que no pas en contra, ‘sigui quin sigui el percentatge de participació registrat’.

Per posar en context les paraules d’Albiol, Òmnium ha fet un vídeo en què combina les acusacions del dirigent del PP amb campanyes, actes i premis que ha fet l’entitat tots aquests anys, com ara el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, la Nit de Santa Llúcia, l’arribada de la Flama del Canigó al Principat, les accions de Lluites compartides, Som Escola i el 9-N. Òmnium assegura que estan ‘radicalment a favor de la cultura, la llengua, la cohesió social i la democràcia’. Podeu veure el vídeo a continuació:

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]