Òmnium Cultural és, com l’ANC, un dels objectius prioritaris de la persecució policíaca i de la repressió judicial de l’estat espanyol contra l’independentisme. El president de l’entitat, Jordi Cuixart, fa cent vint dies que és a la presó de Soto del Real, on fou enviat per la jutgessa de l’Audiència espanyola Carmen Lamela, juntament amb el president de l’ANC, Jordi Sànchez. Un fet que ha causat un gran impacte social i que ha motivat un efecte important de solidaritat i suport a l’entitat. A part els actes de suport, les cartes a Cuixart i les mobilitzacions exigint-ne l’alliberament, hi ha una dada que ho il·lustra molt bé: l’augment espectacular del nombre de socis. Ara ja pràcticament són cent mil.

Concretament, fins a aquesta setmana passada, Òmnium Cultural tenia 99.230 socis. Des de l’empresonament de Cuixart, el 16 d’octubre, fins ara, a començament de febrer, l’entitat ha tingut un augment de 25.000 socis. De fet, només durant les vint-i-quatre hores següents a l’empresonament hi va haver 1.600 noves altes, i durant la setmana posterior 5.179.

L’any 2017, el creixement del nombre de socis de l’entitat es va multiplicar, sobretot durant l’últim trimestre. L’1 de gener de l’any passat Òmnium tenia 63.000 socis, i el 31 de desembre, 95.359. Són més de 32.000 socis nous. L’entitat destaca no solament l’eixamplament de la base social, sinó també el rejoveniment. Perquè el gruix de les adhesions que hi ha hagut aquests últims mesos és de gent de menys de quaranta anys, i en molts casos de famílies que hi han inscrit els fills.

L’intent d’escapçar Òmnium ha tingut, doncs, un efecte no desitjat, però incontrolable: l’eixamplament imparable de la base de l’entitat.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]