La vicepresidenta i portaveu del govern Mónica Oltra ha dit que les noves investigacions judicials a antics càrrecs de l’etapa de Francisco Camps així com a batllies del Partit Popular en aquells anys evidencien que ‘la festa al PP no acabava mai’ i que ‘tota la cistella estava podrida’. Oltra ha valorat d’aquesta manera, en roda de premsa posterior al ple del Consell, les noves investigacions que afecten l’anterior etapa de govern, que ha definit com ‘l’etapa negra’.

La portaveu s’ha referit en concret a la recent apertura d’un nou judici oral a l’ex-conseller de Solidaritat Rafael Blasco, per presumptes irregularitats en subvencions a projectes del Tercer Món, així com als ex-batlles d’Alacant Luis Díaz Alperi i Sonia Castedo, acusats d’afavorir un empresari amb el disseny del pla general d’ordenació urbanística de la ciutat. ‘Cada dia ens aixequem amb un nou cas de corrupció vinculat al PP i a l’antic govern’, ha dit, considerant que ‘si unim tots els casos el que tenim és tota una estructura corrupta, no són pomes podrides, és tota la cistella la que està podrida’.

A parer seu, aquesta estructura desviava diners públic cap al partit, ‘amb les diferents vies de finançament il·legal que alguns empresaris del cas Gurtel han reconegut’, i cap al lucre personal. La vice-presidenta ha posat en valor però que les eleccions del 2015 ‘varen desterrar la corrupció dels governs’ i que l’executiu que presideix Ximo Puig és ‘honest, transparent, aposta pel bon govern i les bones pràctiques, la prevenció de la corrupció, la transparència i la participació de la ciutadania’. Oltra ha afegit que ‘mai més els valencians i valencianes ens hem d’avergonyir per noticies com aquesta’.

Avui  mateix, el TSJ ha fet pública una nova investigació judicial que afecta l’ex-president de la Generalitat Francisco Camps així com l’ex-vicepresident Victor Camps i l’ex-president de les Corts Juan Cotino. El jutjat investiga presumptes irregularitats en les adjudicacions dels contractes per a l’organització de la visita del Papa a València l’any 2006.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]