La portaveu de Ciutadans, Inés Arrimadas, intenta una ofensiva final per a concórrer amb el PP a les eleccions de Galícia i del País Basc el 5 d’abril. Un acord de coalició que també vol que inclogui Catalunya, tot i que els comicis encara no tenen una data fixada. Només queden dos dies perquè registrin una coalició.

Ciutadans, al caire de l’abisme

Arrimadas es reuneix amb el president del PP, Pablo Casado, per a pressionar-lo perquè els conservadors acceptin la coalició a Galícia. La candidatura gallega és el principal escull, atès que el dirigent del PP gallec, Alberto Núñez Feijóo, és reticent a l’acord amb Ciutadans. De fet, les enquestes li auguren una nova majoria absoluta.

L’aliança amb el PP al País Basc és pròxima, mentre que Casado accepta que Ciutadans lideri una coalició a Catalunya per a intentar plantar cara a l’independentisme. Tanmateix, Arrimadas vol que també es faci una coalició a Galícia, cosa que de moment el PP es resisteix a acceptar. La negativa de Feijóo a acceptar Ciutadans a la seva candidatura pot enterrar les opcions d’una aliança electoral al País Basc i també a Catalunya.

Per la seva banda, Casado pressiona Arrimadas perquè Ciutadans s’integri a la candidatura del PP a les pròximes eleccions espanyoles per a provar de derrotar el PSOE. De moment, però, Cs manté que té el seu propi espai polític i defensa que les aliances electorals serien excepcionals a Galícia, el País Basc i Catalunya.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb