L’octubre ha portat els números vermells en matèria d’ocupació, només el País Valencià ha aconseguit frenar la caiguda generalitzada, tot i que de manera molt lleu. Segons dades dels serveis públics d’ocupació, 542 persones han sortit de les llistes de desocupats al País Valencià, el que representa un 0,15% de la població activa. En termes interanuals, la reducció és de 7.779 treballadors, és a dir, un 2,1%.

D’altra banda, el Principat mostra xifres negatives. Durant el mes d’octubre 14.644 persones s’han apuntat al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), el que suposa un augment del 3,93%. Tanmateix, les dades interanuals reflecteixen una cara més amable, ja la desocupació disminueix en 3.930 persones (-1,0%).

Finalment, a les Illes també han registrat xifres vermelles, en valors absoluts més baix que el Principat però molt més gran en valors relatius. La desocupació ha crescut en 10.209 treballadors, és a dir un 25,28%. Segons les dades interanuals, la desocupació ha augmentat un 0,73%, ja que 369 treballadors més consten en els serveis d’ocupació.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb