ACN Tremp.-Tremp compta des de fa unes setmanes amb el primer Centre per l’autonomia personal del Pirineu. Es tracta d’un espai que ofereix informació i orientació a càrrec d’una terapeuta en aspectes relacionats amb la promoció de l’autonomia personal en les activitats de la vida diària i la relació amb l’entorn. Aquest Centre disposa d’un banc d’aparells que se cedeixen en funció de la patologia. Encara en fase d’implantació ja ha assessorat 13 persones i ha prestat material a 59. La presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló ha visitat, aquest dijous, el centre i ha inaugurat l’Espai Enrique Vicente de l’Associació Alba al Pallars Jussà (Alba Jussà). La Diputació ha finançat íntegrament un vehicle perquè els usuaris de l’Associació es puguin desplaçar.

Perelló ha destacat la necessitat d’implementar en serveis socials i ha dit que la seva legislatura estarà marcada per ”una major implicació” amb les entitats socials. La presidenta ha dit que les administracions han de donar exemple i ”donar oportunitat a les persones” amb la prestació de serveis que moltes vegades solament es pot fer ”amb l’ajuda de les administracions públiques”.La Diputació ha col·laborat amb Alba Jussà finançant íntegrament l’adquisició per part del Consell Comarcal del Pallars Jussà d’un vehicle adaptat de nou places, que ha suposat una inversió de 30.000 euros.La presidenta Perelló ha aprofitat la visita al Jussà per visitar el Banc dels aliments de Tremp, que recull productes alimentaris excedentaris i altres productes de primera necessitat per a la higiene personal i de la llar. La Diputació ha col·laborat amb 40.000 euros per remodelar aquest espai i l’Espai d’Atenció a les persones.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb