La Cambra de Comerç de Barcelona vol que el sector de la restauració pugui tornar a treballar després de més de dues setmanes de persianes abaixades per l’empitjorament de la pandèmia. Per això, l’entitat que presideix Joan Canadell enviarà al govern i al comitè del Procicat una proposta de reobertura segura, que ha estat consensuada amb el sector.

En aquest sentit, algunes de les mesures que preveu el pla són la màscara obligatòria per a tots els clients durant l’àpat –només es podrà abaixar mentre es mengi– i la presència d’un agent covid a cada local, que vetllarà pel compliment de la normativa per evitar contagis.

En declaracions a RAC1Canadell ha dit que era factible que cada restaurant tingués el seu agent. ‘Aquest agent ha de vetllar pel compliment de les normes, ha d’informar els clients, comunicar queixes si n’hi ha i informar l’autoritat si un client no compleix les normes’, ha explicat.

Així mateix, el pla també indica que caldria prioritzar l’ús de zones reservades dels locals, fixar cabudes específiques per a bars i restaurants –segons la seva superfície–, instal·lar mampares entre comensals si cal i fer proves ràpides mitjançant acords amb les farmàcies més pròximes.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.