Oberta la inscripció per a la jornada ‘Edusiona’t-Una mirada de pau’ que abordarà el racisme en les aules

  • La Conselleria d'Educació, a través de la Direcció general de Política Educativa, ha obert fins a dimecres que ve 27 de setembre el període d'inscripció per a la jornada 'Edusiona't-Una mirada de pau', especialment dirigida coordinadors d'igualtat i convivència, equips directius, orientadors i representants de les comunitats autònomes. Tots abordaran ferramentes per a detectar conductes de racisme i intolerància en les aules.

VilaWeb
Redacció
21.09.2017 - 18:37

VALÈNCIA, 21 (EUROPA PRESS)

La Conselleria d’Educació, a través de la Direcció general de Política Educativa, ha obert fins a dimecres que ve 27 de setembre el període d’inscripció per a la jornada ‘Edusiona’t-Una mirada de pau’, especialment dirigida coordinadors d’igualtat i convivència, equips directius, orientadors i representants de les comunitats autònomes. Tots abordaran ferramentes per a detectar conductes de racisme i intolerància en les aules.

El seminari està organitzat en col·laboració amb el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el d’Educació, Cultura i Esport. Se celebra el dilluns i dimarts 16 i 17 d’octubre en el Palau de les Arts de la ciutat de València, informa la Generalitat Valenciana en un comunicat.

L’activitat enfocada a educadors i coordinadors d’igualtat s’emmarca en el projecte Frida, que desenvolupa l’Observatori Español del Racisme i la Xenofòbia (Oberaxe).

Sota el títol ‘Prevenció i detecció del racisme, xenofòbia i intolerància en l’aula: propostes per a millorar la convivència’, este seminari té entre els seus objectius sensibilitzar la comunitat educativa sobre la prevenció i la detecció del racisme, la xenofòbia i altres formes d’intolerància en les aules.

PAUTES PER PROMOURE LA DIVERSITAT

També pretén dotar als participants de ferramentes per a la identificació de conductes discriminatòries i/o intolerants i proporcionar estratègies per a promoure la igualtat, el reconeixement i el respecte a la diversitat cultural en els centres educatius, així com afavorir l’intercanvi i la transferència d’experiències de la pràctica educativa.

El seminari té una durada total de 13 hores i, durant els dos dies, organitza taules redones, presentacions, ponències i tallers per a divulgar experiències educatives, compartir propostes d’intervenció en l’aula i presentar materials de treball per a educadors.

Entre altres continguts, tractarà assumptes com la convivència positiva, els drets humans i els delictes d’odi. Així mateix, es presentaran propostes com el projecte Frida i el seu manual de suport per a la prevenció i detecció del racisme, la xenofòbia i altres formes d’intolerància en les aules, o el protocol d’acolliment a l’alumnat desplaçat de la Comunitat Valenciana.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any