El Consell ha anunciat que aquest dilluns començarà a relaxar les restriccions contra la covid-19, després que hagin millorat les dades del País Valencià. Ximo Puig ha explicat que aixecaran el confinament nocturn, reobriran el lleure nocturn i eliminen el topall de persones en reunions socials.

Es tracta d’un inici des de la màxima prudència d’una reobertura segura i gradual al País Valencià cap a una “normalitat millorada” i que es prolongarà en un espai de tres setmanes, fins el 27 de setembre, quan es tornarà a valorar la situació.

Aixeca el confinament nocturn

La comissió interdepartamental ha acordat que s’acaba el confinament nocturn en aquelles poblacions on encara eren vigents. Per tant, la restricció decau dels seixanta-vuit municipis del País Valencià que encara tenien vigent el confinament nocturn. I hi haurà lliure circulació per tot el territori.

Torna el lleure nocturn

Torna a obrir el lleure nocturn, però amb limitacions.  Es reobrirà fins a les 3.00 de la matinada i la cabuda serà del 50%. Només es podrà estar a la barra si es va per treure una consumició i estarà prohibit ballar.

Es relaxa el topall de trobades socials

El Consell aixeca les limitacions de trobades socials a deu persones com a màxim. Ja no hi ha cap límit.

Limitació del 50% a l’interior de bars i restaurants

—Es permet donar servei a l’interior del local amb una limitació del 50% de la cabuda. Caldran mesures molt estrictes de neteja i ventilació.
—Es permet l’ocupació completa de les terrasses dels locals de restauració.
—Aquests establiments han de tancar a les 00.30.
—L’ocupació de les taules serà d’un màxim de deu persones a les terrasses i vuit a l’interior, excepte que siguen convivents.
—La distància entre taules serà de dos metres a l’interior i un metre i mig a l’exterior.
—El consum s’ha de fer sempre en taula.
—No es permet la celebració de balls ni a l’interior ni a l’exterior dels locals de restauració.

Botigues amb tres quartes parts d’ocupació

Els locals comercials i d’activitats de serveis professionals, amb independència de la superfície útil d’exposició i venda, hauran de limitar al 75% la capacitat total. En el cas d’establiments o locals distribuïts en diverses plantes, la presència de clientela en cadascuna d’elles haurà de guardar aquesta mateixa proporició.

Capacitat del 75% en fires, congressos, cinemes i teatres

La capacitat de fires, palaus de congressos i sales de conferències no pot superar el 75% del total. No s’hi autoritzen serveis d’hostaleria ni restauració, llevat que es dispose d’un espai específic i diferenciat.

Als cinemes i als teatres, la capacitat màxima també és del 75%. Les entrades seran numerades, amb registre d’assistents o preassignació de localitats. L’accés es farà de manera gradual, amb pauses escalonades i distància interpoersonal entre treballadors i públic, i del públic entre si.

Màxim de 1.500 persones en les celebracions

La cabuda de les celebracions d’actes multitudinaris a interiors es manté al 50%, amb un màxim de 1.500 persones. Es podrà superar aquest topall quan l’esdeveniment es pugui dividir per sectors. Llavors es permetrà un màxim de dos sectors amb 1.000 persones cadascú.

En canvi, en els esdeveniments a l’aire lliure, la cabuda serà del 75% i hi podrà haver fins a 3.000 persones. Podrà arribar fins a les 5.000 persones, si es pot dividir l’espai en cinc sectors.

Ocupació del 40% als recintes esportius coberts

Hi ha certes limitacions d’assistència de públic a les competicions de la lliga de futbol i la lliga ACB de bàsquet. Si se celebren en pavellons coberts, l’ocupació màxima serà el 40% amb un límit de 4.000 persones. Si es fa en espais oberts, l’ocupació s’amplia fins al 60% amb un màxim de 20.000 persones.

Vetlles i funerals a la meitat de la capacitat

Les vetles podran fer-se en tota mena d’instal·lacions, públiques o privades, amb una capacitat limitada al 50% i un màxim de 50 persones en espais a l’aire lliure, i de 25 persones en espasi tancats, siguen o no convivents.

La participació en la comitiva per a l’enterrament o comiat es restringeix també a un màxim de 50 persones en espais a l’aire lliure, o de 25 persones en espais tancats, entre familiars i persones reunides.

 

Els sis quadres simptomàtics de la covid-19 més freqüents

Altres mesures de cautela, seguretat i higiene

—Es mantindrà la distància de seguretat d’un metre i mig.
—Als ascensors o muntacàrregues, l’ocupació màxima serà d’un terç de la capacitat.

Ús de màscara

—L’han de dur les persones majors de sis anys en qualsevol lloc tancat. En els mitjans de transport per terra, mar o aire. També és obligatòria a l’aire lliure quan hi hagi aglomeracions de persones i no sigui possible mantenir la distància d’1,5 metres. La Generalitat recomana continuar amb l’ús de la màscara en espais a l’aire lliure que no siguin platges o espais naturals.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.