ACN Vila-sana.-El proper 10 de gener tindrà lloc la segona edició de la Ruta de la Boira al Pla d’Urgell, una iniciativa que va néixer amb la finalitat de promocionar turísticament aquest fenomen meteorològic tant característic a la plana de Lleida en dies d’anticicló. Aquesta vegada la ruta sortirà de Vila-sana i passarà per l’estany amb possibilitat de fer un recorregut curt de 10 quilòmetres o un de llarg de 22 quilòmetres que arribarà fins al Castell del Remei i Ivars d’Urgell. Amb part dels diners de la inscripció es pretén finançar el transport d’un cavall de la Camarga que se sumaria als dos que ja hi ha actualment pasturant al canyissar de depuració de l’estany per contribuir així a la millora de l’ecosistema de la zona.

La responsable de la Boira Turística de Ponent i promotora de la iniciativa, Irene Barón, ha remarcat que la ruta es fa per ”cridar l’atenció sobre el potencial turístic” que té un fenomen meteorològic com la boira, sobretot per aquells que no l’acostumen a veure massa sovint perquè viuen en una zona on no hi és freqüent. Al llarg del recorregut els participants rebran informació turística pels punts on aniran passant. Així mateix, pels qui facin la ruta llarg, podran fer un tast de vi al Castell del Remei. De la mateixa manera que es va fer l’any passat, l’activitat es complementarà amb la Fira Lifara, on es preveu la participació d’una cinquantena de parades amb productes locals de la comarca. A l’hora del vermut està previst fer un maridatge de cerveses artesanes i formatges. Així mateix, s’han programat activitats per als infants com elaboració de galetes decorades, fer mondongo de porc i reciclatge.Tot i que en la primera edició la boira no va ser present el dia de la ruta, enguany esperen que hi hagi anticicló i per tant es pugui gaudir d’aquest fenomen meteorològic. Unes 200 persones van participar a la caminada, una xifra que en aquesta segona edició es preveu igualar o superar.

Missatge de Vicent Partal

És molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a arribar a un punt de tranquil·litat empresarial que ens permeta de sentir-nos definitivament forts i que allunye qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot. Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina o telefonant al 934 426 439.

Vicent Partal
Director de VilaWeb