L’Autoritat del Transport Metropolità ha rectificat arran de les crítiques sorgides pels nous preus dels títols del transport públic i ha anunciat el naixement d’un nou bitllet. És la T-Familar, amb què es podran fer vuit viatges durant trenta dies i serà de caràcter multipersonal. ‘És pensada per a unitats familiars de quatre membres’. Tindrà un cost de 10 euros en el cas d’una zona, 19 euros per a les dues zones, 27 euros per a les tres zones, 35 euros per a les quatre zones, 40 per a les cinc zones i 42 per a les sis zones.

Pel que fa a la T-10, que en els canvis anunciats la setmana passada es va eliminar per donar lloc al naixement de la T-Casual, continuarà tenint un caràcter multipersonal fins al 29 de febrer de 2020. El títol que la substitueix, en canvi, no ho serà, cosa que va generar moltes crítiques dels usuaris, especialment de les famílies. Aquestes es veuran compensades per la T-Familiar.

Entre els altres canvis anunciats pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i la tinent de batlle de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, la T-16, pensada per als joves fins als 17 anys, ja no tindrà cost d’expedició. En cas de pèrdua, això sí, caldrà abonar 35 euros.

Una altra novetat és que el Berguedà i el Ripollès tindran els preus del transport congelats durant tot el 2020.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.