Nicola Sturgeon

La primera ministra d’Escòcia, Nicola Sturgeon, ha afirmat que la voluntat del govern britànic de continuar endavant amb la sortida del país de la Unió Europea deixa clar que els interessos d’Escòcia només estaran protegits amb la independència.

La dirigent escocesa ha comunicat que exposarà el seu pla sobre el calendari d’un segon referèndum d’autodeterminació en les setmanes vinents. La primera ministra escocesa es va reunir amb els diputats del Partit Nacionalista Escocès (SNP), de cara a la moció de censura contra la primera ministra britànica, Theresa May, que va poder superar.

La dirigent de l’SNP també ha afirmat que vol veure tot el Regne Unit a la Unió Europea, fins i tot encara que Escòcia fos independent, per aquest motiu dóna suport a un segon referèndum sobre el Brexit al conjunt de l’estat.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb