Fotografia: Units per Avançar

El nou partit de l’entorn de Josep Antoni Duran i Lleida, ex-dirigent d’Unió, s’ha presentat avui sota el nom Units per Avançar. L’objectiu que s’ha marcat la formació és de recollir la millor tradició del catalanisme polític, del centre polític, de l’esperit federalista europeu i del pensament polític humanista social-cristià.

La declaració fundacional defensa que Catalunya sigui reconeguda com a nació dins la constitució espanyola i que s’atorguin plenes competències en llengua, cultura i educació a la Generalitat. També defensa una implicació desacomplexada en la política de l’estat espanyol i un sistema de finançament més just i eficaç.

Units per Avançar diu que cal diàleg i consens tant dins de Catalunya com amb la resta de la societat espanyola. I també que treballarà perquè qualsevol decisió que afecti Catalunya sigui factible, acordada i emparada en la legalitat, de manera que no impliqui perjudicis per a les persones ni per a la societat catalana.

El professor d’ESADE Carlos Losada és el portaveu dels vint-i-set signants de la declaració, entre els quals es destaquen Fèlix Riera, ex-director de Catalunya Ràdio i de Grup 62; l’ex-eurodiputat Salvadó Sedó; Montse Surroca, ex-diputada al congrés espanyol i ex-responsable de comunicació en l’última etapa d’UDC; Conxita Tarruella, ex-diputada al parlament i al congrés espanyol; el professor universitari Carles Torrecilla; i l’ex-secretari general de la USOC Josep Barceló.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]