Neix l’Associació Economia Social Catalunya per posar les persones “al centre”

  • L'Associació Economia Social Catalunya ha nascut per posar les persones "al centre", en lloc del capital, han anunciat aquest dilluns els seus impulsors en la presentació pública de la nova plataforma que ha comptat amb el suport del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello.

VilaWeb
Redacció
10.07.2017 - 13:51

BARCELONA, 10 (EUROPA PRESS)

L’Associació Economia Social Catalunya ha nascut per posar les persones “al centre”, en lloc del capital, han anunciat aquest dilluns els seus impulsors en la presentació pública de la nova plataforma que ha comptat amb el suport del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello.

La Confederació de Cooperatives de Catalunya, la Federació de Mutualitats de Catalunya, la Xarxa d’Economia Social, la Confederació d’Empreses del Tercer Sector Social de Catalunya i la Taula del Tercer Sector han sumat esforços, metes i reptes per engegar aquesta plataforma que vol apostar per un nou model d’economia.

La nova entitat representa 7.422 organitzacions, dona feina a 139.202 treballadors, suma més de dos milions de socis i mou 7.853 milions d’euros, segons ha ressaltat Puigdemont, que ha felicitat la iniciativa.

El president de la Taula del Tercer Sector, Oriol Illa, ha subratllat que aquesta nova plataforma simplement permet visibilitzar “una realitat amb segles d’història”, i que és la del cooperativisme i les mutalitats a Catalunya.

La plataforma vol fer patent que “pot haver-hi una nova forma de fer una economia més social i solidària”, i el líder de la Taula ha subratllat l’obligació dels governs de protegir aquest teixit de base social i associativa.

Tant Illa com Puigdemont han subratllat que l’associació ha nascut després de la crisi, però no necessàriament com una conseqüència, i el president de la Federació de Mutualitats, Jordi Busquet, ha destacat el valor afegit de les empreses sense afany de lucre i esperit social.

El naixement d’aquesta entitat és “especialment rellevant en aquest moment polític” per les oportunitats legislatives i els reptes en majúscules que s’obren, en paraules del president de la Confederació d’Empreses del Tercer Sector Social de Catalunya, Joan Segarra.

Des de la Xarxa d’Economia Solidària, el representant Alfonso B. Bolado ha subratllat que l’economia social és plural i diversa i pren diferents formes organitzatives i àmbits d’acció, amb un “ànima de moviment social”.

“PAS IMPORTANT”

“És un pas molt important per a l’economia de les nostres ciutats i del país, que compta amb una llarguíssima tradició en l’impuls de l’economia social”, ha significat el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament barceloní.

Ha apostat per què la nova associació doni veu a les dones, que lideren la majoria d’entitats participants, encara que ha lamentat: “Avui no ho hem aconseguit”, en referència al fet que tots els portaveus de la iniciativa eren homes.

“UN PAÍS NOU”

“Si volem construir un país nou, hem de crear una economia més justa i més sostenible”, ha defensat Pisarello en la seva intervenció.

Per al president Puigdemont, la creació “és una molt bona notícia per al país” que ajudarà a promoure la cohesió i donarà més protagonisme a la societat civil.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor