ACN Barcelona.-L’escriptora catalana Natàlia Cerezo ha guanyat el premi ‘El Ojo Crítico’ de RNE de Narrativa pel llibre ‘En las ciudades escondidas’. El jurat ha valorat el seu “minimalisme sentimental i la seva capacitat per descriure escenes que romanen en la memòria del lector com un univers ben definit”. El guardó de Narrativa és el setè dels premis que s’ha donat a conèixer d’aquesta XXIX edició. Cerezo ha estat reconeguda amb aquest guardó pel seu debut literari format per un conjunt de 15 relats. Aquesta és la primera vegada que ‘El Ojo Crítico’ premia el món del conte en la categoria de Narrativa.

El jurat ha estat format per Darío Villanueva, director de la RAE; Aroa Moreno, escriptora i Premio ‘El Ojo Crítico’ de Narrativa 2017; María Tena, escriptora, Premi Tusquets 2018; Eloy Tizón, escriptor; Use Lahoz, escriptor i col·laborador del programa ‘El Ojo Crítico’; Alberto Martínez Arias, director d”El Ojo Crítico’, y Berta Tapia, responsable de l’Àrea de Cultura dels Serveis Informatius de RNE. El de Narrativa és el setè dels premis que s’han donat a conèixer d’aquesta edició després del de Teatre (Lucía Miranda); Cine (Clara Roquet); Poesia (Alba Flores Robla); Música Clàssica (Clara Andrade); Música Moderna (María Arnal i Marcel Bagés) i Arts Plàstiques (June Crespo). Proximament es donarà a conèixer al guardonat en la categoría de Dansa.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb