Els museus barcelonins expliquen contes sobre grans dones

  • En el cicle ‘Petites històries, grans dones. Museus amb ulls de dones’ s’hi expliquen les vides d’artistes, arquitectes, estibadores i matemàtiques

VilaWeb
Redacció
07.03.2019 - 19:30
Actualització: 08.03.2019 - 07:27

Fins al final del mes de març diversos museus de Barcelona ofereixen el cicle ‘Petites històries, grans dones. Museus amb ulls de dones‘. La programació va començar a mitjan febrer i inclou set contes pensats per a infants; en cada sessió s’expliquen les històries de dues dones vinculades a la natura, amb col·leccions o contingut del museu com a protagonistes. Hi participen els museus Marítim, Picasso, del Disseny, d’Arqueologia de Catalunya, Nacional d’Art de Catalunya, la Fundació Miró i el Museu de Ciències Naturals. I entre més històries, ja s’hi ha pogut sentir les de la musa de Picasso Fernande Olivier, la dissenyadora gràfica Mercedes Azúa i l’arqueòloga Aurora Martín.

El cicle té un objectiu triple: difondre la figura de diverses dones que han estat importants en la història de la ciència o l’art, intentar que esdevinguin un referent per als infants i, finalment, potenciar el fons de cada museu. A més, cada conte serà narrat per la formadora en oratòria Ïo Valls i la il·lustradora Àfrica Fanlo s’encarregarà de dibuixar-lo en directe. Els contes han estat ideats expressament per a aquesta activitat i són narracions de les escriptores Victoria Bermejo i Anna Manso.

La sessió de dissabte es farà al Museu Nacional d’Art de Catalunya i les protagonistes dels contes seran Anna Alcubierre, reconeguda escenògrafa i dissenyadora d’exposicions, i l’artista Mari Chordà. Eclèctica protagonista del moviment feminista, es dedica a investigar la representació pictòrica de la dona i els estereotips que l’envolten. El 16 de març el cicle es traslladarà al Museu Marítim, on es podran sentir les històries de l’estibadora del port de Barcelona Irene Bescós i de l’armadora Cristina Caparrós.

El cicle continuarà el 23 de març a la Fundació Miró, on es podrà descobrir la figura de l’arquitecta italobrasilera Lina Bo Bardi i la historiadora de l’art Martina Millà, responsable de les col·leccions del museu. Finalment, el 30 de març al Museu de Ciències Naturals s’explicarà la vida de la matemàtica, filòsofa i astrònoma Hypatia d’Alexandria i de la primatòloga Montse Colell.

Aquesta és una de les moltes propostes que us oferim per al cap de setmana. Si voleu descobrir-ne més, cliqueu a Què podem fer aquest cap de setmana: deu propostes

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any