L’ex-presidenta d’Òmnium Cultural Muriel Casals, morta en un accident el 2016, tindrà un carrer o una plaça a Sabadell. La junta de portaveus de l’ajuntament ha aprovat l’entrada del seu nom al nomenclàtor de la ciutat, que a partir d’ara es podrà fer servir per a anomenar un carrer o una plaça. De moment no s’ha decidit quin emplaçament tindrà el seu nom.

Gabriel Fernàndez, portaveu municipal d’ERC, que ha presentat la moció, ha reivindicat a Ràdio Sabadell la trajectòria política de Casals i la importància de la seva figura per a la ciutat, remarcant que va ser una de les poques persones que va fer estudis econòmics sobre Sabadell. En el seu moment, ERC ja va demanar que l’anteriorment coneguda com a plaça d’Alcalde Marcet es passés a dir plaça de Muriel Casals, però finalment el nom escollit per a reemplaçar el del batlle franquista va ser plaça de les Dones del Tèxtil. Segons que ha dit Fernàndez, incorporar el nom de Casals al nomenclàtor també serveix per a feminitzar-lo.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb