Loading...

T'imagines un dia sense VilaWeb?

Pots lleguir-nos cada dia sense barreres de pagament gràcies als més de vint mil lectors que sostenen el diari pagant cinc euros al mes. Són molts, però en necessitem més per a poder fer tot allò que et volem oferir.

Si tu també creus en VilaWeb,

Gràcies, el teu suport és molt important per a nosaltres.

Seleccioneu la mida de la lletra

Normal
Gran
Molt gran

Aquesta funcionalitat és només per a subscriptors.

Si ja s​o​u subscriptors​ i veieu aquest missatge és que no heu iniciat la sessió. Per iniciar sessió aneu

Si encara no ho ets

Apunta-t'hi

Si tens cap problema envian'ns un correu a suport@vilaweb.cat o telefona al 934 426 439

Moviment d’Esquerres refusa l’acord amb ERC per a concórrer conjuntament a les eleccions del 14-F

La formació diu que explorarà altres acords per a aconseguir representació al parlament i treballar per la justícia social, l'amnistia i l'autodeterminació

La coordinadora nacional del Moviment d’Esquerres (MES) ha refusat l’acord amb ERC per a concórrer conjuntament a les eleccions del 14-F per àmplia majoria, amb un 70% dels vots. Fonts del partit han explicat a VilaWeb que ERC va oferir un lloc de sortida a les seves llistes, tal com demanava MES, però que la coordinadora nacional de la formació va considerar que la resta de punts de l’acord i el procés de negociació no eren satisfactoris. En un comunicat, la formació explica que sondejarà altres opcions per a desenvolupar millor el seu programa.

El partit, que va néixer trencant amb el PSC, va formar part de Junts pel Sí a les eleccions del 2015 i va aliar-se amb ERC a les eleccions del 2017. Considera prioritari de ser present al Parlament de Catalunya “per poder-hi portar la veu de la seva base social i treballar per la República catalana des de plantejaments socialistes”.

PUBLICITAT

“La voluntat de Moviment d’Esquerres és garantir l’entesa amb una formació que coincideixi amb el propòsit de crear un Estat propi i independent en forma de república, treballant per la justícia social, la crisi sobrevinguda en aquest temps de pandèmia, l’amnistia i l’autodeterminació. L’acord només serà possible amb aquells partits que convergeixin amb els Principis Bàsics de Moviment d’Esquerres”, diuen.

Fonts del partit han explicat a VilaWeb que ERC va oferir un lloc de sortida a les seves llistes, tal com demanava MES, però que la coordinadora nacional de la formació va considerar que la resta de punts de l’acord i el procés de negociació no eren satisfactoris.