ACN Barcelona.-El pare Francesc Tulla i Pujol, que va ser prior del Monestir de POblet durant 36 anys, del 1971 al 2007, ha mort aquest divendres als 87 anys, segons ha informat el portal digital del mateix monestir. Tenia 87 anys i en feia 67 que era monjo cistercenc a Poblet. De fet, Tulla, nascut a Sant Magí de Brufaganya el 28 de setembre del 1928, ha estat un dels monjos que més anys ha viscut en aquest monestir de la Conca de Barberà. Hi va ingressar el 19 d’agost de 1947. El 4 d’octubre de 1953 va ser ordenat sacerdot a Poblet pel bisbe de Girona i el 1955 l’abat Edmon Garreta el va nomenar sotsprior. L’any 1971, el nou abat, Maur Esteva el va nomenar prior, càrrec que va exercir fins al 2007 sota l’abadiat del pare Josep Alegre, en què va ser substituït pel pare Lluc Torcal. L’enterrament de Tulla serà aquest Dissabte Sant, a les onze del matí, i la missa exequial es farà el Dilluns de Pasqua, a les 10 del matí.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb