ACN Barcelona.-El guitarrista Lluís Cabanach, conegut artísticament com a ‘Luigi’, ha mort sobtadament aquest dijous a la nit, segons han informat fonts properes al músic. Al llarg de la seva dilatada carrera havia treballat amb desenes d’artistes de renom com Maria del Mar Bonet, Gato Pérez o Joan Manuel Serrat. Cabanach va formar part del grup de rock progressiu Màquina!, amb qui va enregistrar l’LP ‘Why?’ el 1970. El 1973 va formar part del Grup Arrels i el 1975 va entrar a l’Orquestra Mirasol. El 1976 va enregistrar amb Música Urbana el seu primer disc homònim, al costat de Joan Albert Amargós i Lucky Guri. Luigi també va gravar amb Guillermina Motta el seu disc Canticel, dedicat a poemes de Josep Carner, i la banda sonora de la pel·lícula de Bigas Luna ‘Tatuaje’, sobre les aventures del detectiu Pepe Carvalho.

Luigi Cabanach va estudiar flamenc a Granada i Sevilla el 1977. Després d’acompanyar en directe a Joan Manuel Serrat, Cabanach va treballar amb Gato Pérez per gravar els LP ‘Cara bruta’ (1978) i ‘Romesco’ (1979).El 1987 va col·laborar amb Maria del Mar Bonet a l’LP ‘Gavines i dragons’. El 1988 va fundar el grup Meridiana. Una de les seves darreres formacions va ser Kavanak, grup que va fundar i que mesclava ritmes flamencs i àrabs amb rumba i cançó mediterrània d’autor.El 2016 Luigi Cabanach va formar part de la gira de Jordi Batiste al Circuit Folc del 2016.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb