ACN Tortosa.-L’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tortosa oferirà un nou cicle formatiu de grau superior dedicat a Modelisme i matriceria ceràmica a partir del curs 2019-2020. L’especialitat vol formar professionals capacitats per elaborar les fases inicials de la fabricació en sèrie d’un objecte funcional de ceràmica, bàsicament per al sector alimentari. Impulsat pel centre de l’ens provincial i l’Institut de l’Ebre es tracta d’un curs “únic” a Catalunya en aquesta especialitat. Aquesta serà una de les principals novetats en l’oferta de cicles formatius de grau superior que ofereixen les tres escoles d’art i disseny de la Diputació de Tarragona a tot el territori.

El nou cicle és un ensenyament reglat i oficial en l’àmbit de les arts plàstiques i disseny que combina formació teòrica i pràctica. Permetrà preparar l’alumnat per treballar com a modelista, matricer artesanal i modelador de ceràmica i porcellana, especialitzat en l’elaboració d’articles funcionals, ecològics, reutilitzables i salubres. Es tracta d’una formació específica i professionalitzadora que, segons l’ens provincial, “obre les portes d’un sector innovador però de llarga tradició a les Terres de l’Ebre”.Pel que fa a l’oferta dels altres dos centres, l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona continuarà oferint set cicles formatius de grau superior: Gràfica Interactiva, Animació, Gràfica Publicitària, Il·lustració, Fotografia, Arts aplicades al mur i Joieria artística. Per la seva banda, l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Reus ha incorporat aquest curs un nou cicle formatiu de grau superior que ha comptat amb una gran acceptació: Videojocs i entorns virtuals. Aquest cicle s’ha sumat a l’oferta que ja venia oferint l’escola, amb els cicles de grau superior d’Arquitectura Artística, Projectes i Direcció d’obres de decoració i Infografia.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb