Manual de mobilitzacions per a denunciar el judici contra el procés

  • Consulteu ací tot allò que us cal saber sobre les mobilitzacions per a denunciar el judici contra el procés

VilaWeb
Redacció
08.02.2019 - 21:50
Actualització: 11.02.2019 - 17:34

El judici contra l’1-O que començarà dimarts ha tornat a activar les mobilitzacions sobiranistes, i ja n’hi ha convocades unes quantes per a protestar contra la repressió. Dijous les entitats socials i els partits independentistes van presentar les primeres per a denunciar el judici contra el procés amb el lema ‘L’autodeterminació no és delicte‘.

mobilitzacions judici procés

12 de febrer: Aturades als llocs de treball i manifestacions al vespre

El mateix dia del començament del judici hi ha convocada una aturada de deu minuts a les 12.00 a tots els centres de treball. A les 19.00 es faran concentracions a les capitals de les vegueries. A Barcelona, la crida unitària serà a la plaça de Catalunya. També hi ha convocada una vaga d’estudiants.

16 de febrer: Manifestació unitària a Barcelona

La primera gran cita serà la manifestació del 16 de febrer a Barcelona, quatre dies després del començament del judici. La marxa començarà a les 17.00 a la plaça d’Espanya i omplirà la Gran Via fins a la plaça de la Universitat. La intenció dels organitzadors és aconseguir una manifestació tan multitudinària com les de les Diades. Per assolir-ho, algunes assemblees territorials de l’ANC llogaran autocars per a arribar-se a Barcelona. Qui vulgui comprar bitllets pot posar-se en contacte amb la territorial més pròxima.

21 de febrer: Vaga general

Dins el gruix de mobilitzacions per a denunciar el judici contra el procés hi ha la vaga general del 21 de febrer, convocada per la Intersindical-CSC i que gaudeix del suport de tots els partits independentistes i de força entitats socials. Segons la llei, les vagues amb finalitats estrictament polítiques o alienes als interessos professionals dels treballadors són il·legals. Per això la Intersindical sosté que la vaga té motius estrictament laborals: contra la reforma laboral del 2012, de la qual el 10 de febrer es compliran set anys, per a reclamar un salari mínim de 1.200 euros mensuals i per a recuperar les lleis socials del Parlament de Catalunya suspeses pel Tribunal Constitucional espanyol.

Tanmateix, el motiu de fons d’aquesta aturada és el procés judicial als presos polítics, cosa que ha fet que els sindicats principals, UGT i CCOO, no hi hagin donat suport.

16 de març: Manifestació unitària a Madrid

Un mes després de la manifestació unitària a Barcelona se’n farà una altra a Madrid. Així, el 16 de març el sobiranisme es mobilitzarà a la mateixa ciutat on jutjaran alguns dels membres del govern que van convocar el referèndum. La manifestació començarà a les 18.00, però el recorregut encara no és definit.

Manifestacions a més ciutats europees

A més de Madrid, l’ANC ha convocat mobilitzacions per a denunciar el judici contra el procés a ciutats de Bèlgica, Suïssa, Anglaterra, Alemanya, França, País Basc, Escòcia i Luxemburg, entre més. Aquest dissabte s’han fet manifestacions a Copenhagen, Karlsruhe, Colònia, Hamburg, Frankfurt, Stuttgart, Berlín i Munic, i demà a París.

Dimarts, dia que començarà el judici, n’hi haurà a Brussel·les, Ginebra, Londres, Sant Sebastià, Bilbao, Vitòria, Pamplona, Basilea, Glasgow, Edimburg, Aberdeen i Luxemburg.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any