Centenars de persones han iniciat al matí una marxa pel centre de Barcelona convocada per UGT i CCOO de Catalunya per reivindicar un sistema públic i solidari de pensions, una crida dirigida tant a pensionistes com a treballadors en actiu i a estudiants.

La mobilització ha començat a la plaça Urquinaona, en direcció Via Laietana i ha finit a l’altura de Correus. De l’inici s’hi han sentit consignes com ‘Rajoy, escolta, retorna’ns la guardiola’ i ‘Volem la pensió del pare del Borbó’.

Els dos sindicats majoritaris exigeixen unes pensions dignes i la seva revaloració conforme a l’evolució de l’Índex de Preus de Consum (IPC), per la qual cosa defensen la necessitat de derogar les darreres reformes laborals i la de les pensions per a garantir-ne la viabilitat, posar fi a la precarietat actual i recuperar els salaris.

Aquests actes de protesta són la continuació dels del febrer i del març, convocats sobretot pel col·lectiu Marea Pensionista. Anticipen les mobilitzacions que preparen ambdues centrals sindicals per al pròxim primer de maig, Dia Internacional del Treball, en el qual les pensions seran un dels eixos principals de les reivindicacions.

La manifestació per les pensions es realitza avui en diversos punts de Catalunya a més de Barcelona, com Girona, Tarragona, Lleida, Manresa (Bages), Vic (Osona) i Vilanova i la Geltrú (Garraf).

Aquesta protesta també és convocada demà fora de Catalunya en un centenar de ciutats de l’estat espanyol, com Madrid, i en les quals s’inclouen les del País Valencià en què se n’ha organitzada alguna.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]