presos polítics

Institucions Penitenciàries ha començat el trasllat dels presos polítics, una volta el Tribunal Suprem espanyol ho va autoritzar. Els homes faran dues parades a Valdemoro i Zuera abans d’arribar dimecres a Catalunya. Carme Forcadell i Dolors Bassa, en canvi, aniran directament d’Alcalá Meco a Can Brians.

Alguns presos, després de comunicar-se el trasllat, han escrit missatges als seus comptes de Twitter. El vice-president Oriol Junqueras ha denunciat que no retornen a casa, sinó que la Guàrdia Civil els trasllada d’una presó a una altra. A més, recorda que l’estat espanyol vulnera els seus drets com a eurodiputat.

D’altra banda, el conseller Raül Romeva ha assegurat que el trasllat és a la presó dels Lledoners i no pas una carta de llibertat. ‘Aquí i allà, continua la vulneració flagrant de drets i continuem sent presos polítics. Aquí i allà, persistirem’, ha afegit.

El conseller Jordi Turull ha escrit que ‘tornem a l’enyorada Catalunya’ i ha volgut agrair el tracte a la resta de presos a Soto del Real. ‘Infinites gràcies a tots els que ens heu fet arribar el vostre escalf i suport i ens heu reivindicat’, ha conclòs.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.