ACN Barcelona.-La final del Premi per Votació Popular del Sona 9 decidirà aquest dijous quin dels quatre grups aspirants es farà un lloc al cartell del festival Canet Rock 2016. Aquest és el premi que es disputen Miaú, Rúpits, Paper de Plàstic o Retirada, les quatre bandes que han sumat més vots en aquesta fase ‘popular’ del concurs, entre 12 candidats. El concert se celebrarà dijous al vespre a l’Antiga Fàbrica Damm amb la participació de les quatre formacions, i en acabat, el públic assistent decidirà el guanyador amb el seu vot. El concurs Sona 9 continuarà amb els concerts semifinals -on 9 grups actuaran durant el mes de setembre en diversos festivals catalans- i la final –al novembre, amb tres finalistes-.

La rumba-reggae dels Miaú (Vilafranca del Penedès), el soft rock dels Rúpits (Gironella), el pop dels Paper de Plàstic (Barcelona) o el post-rock de Retirada! (Barcelona). Només una d’aquestes quatre propostes musicals se sumarà al cartell del Canet Rock 2016, al costat de bandes consolidades com Manel, Els Pets o La Gran Pegatina. El grup guanyador de la final de votació popular del concurs de bandes emergents Sona 9 participarà al festival, el proper 2 de juliol, i a més podrà oferir també un concert al Centre Cultural Blanquerna de Madrid. Dels quatre finalistes, el més votat fins el moment és Miau, amb 361 vots dels més de 1.200 emesos, seguits de Rúpits (233 vots), Paper de Plàstic (182 vots) i Retirada! (159 vots). Un cop finalitzat el Premi Popular del Sona9 2016, i al marge de la participació del grup guanyador al Canet Rock, els 9 semifinalistes que designi el concurs continuaran amb els concerts semifinals (actuaran durant el mes de setembre al Mercat de Música Viva de Vic, les Festes de la Mercè de Barcelona i el festival Acústica de Figueres). En darrer terme, els 3 escollits celebraran la final, el mes de novembre a la Sala Apolo de Barcelona.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]