La mesa del Congrés ha donat el vistiplau perquè es publiqui l’historial del torturador franquista ‘Billy el Nen‘ a petició d’EH Bildu. La proposta ha comptat amb el suport del PSOE i Unides Podem després que la setmana passada vetessin tramitar la primera proposta que es va presentar, segons que van dir, per recomanació dels serveis jurídics.

Pel que fa a la reforma del Codi Penal per tipificar com a delicte l’apologia al franquisme, el portaveu de Més País, Iñigo Errejón, ha manifestat que a parer seu pot ‘limitar la llibertat d’expressió’. La portaveu socialista, Adriana Lastra, en canvi, ha recordat que hi ha països com Alemanya on ja s’aplica i que després d’anys de democràcia cal tancar ‘serrells pendents’.

La portaveu del PP, Cayetana Álvarez de Toledo, per la seva banda, ha assegurat que la mesura cerca ‘tapar’ la reforma que el govern del PSOE i Unides Podem vol fer per ‘treure Junqueras de la presó’.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb