La sentència del cas Nóos ha obert un altre front a Mallorca, que és el debat sobre la conveniència d’una república, una volta demostrada la vinculació de la monarquia amb la corrupció. La coordinadora de Més per Mallorca, Bel Busquets, ha dit que caldria ‘caminar cap a la república’ si la monarquia ‘va de bracet de la corrupció’, en referència a la condemna a Urdangarin, marit de la infanta espanyola Cristina, pel cas Nóos.

Del punt de vista de Busquets, es corrobora que Urdangarin és culpable, si bé s’ha estranyat de la rebaixa de cinc mesos de la condemna, fins a cinc anys i deu mesos. Tanmateix, diu que la sentència del Tribunal Suprem espanyol torna a posar en relleu ‘la connivència amb la corrupció entre el PP i un membre de la casa reial, perquè feia servir la seva condició de duc per a enriquir-se il·legalment’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb