La investigadora del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC), Ana Gordoa, ha explicat, a la jornada científica del Grup Balfegó a l’Ametlla de Mar (Baix Ebre), l’estudi sobre el frau alimentari que afecta la comercialització de la tonyina roja. Segon Gordoa, s’ha comprovat amb anàlisis genètics que, de mitjana, el 40% de la tonyina roja comercialitzada és fraudulenta i que s’està venent com a roja, tonyina d’aleta groga i tonyina d’ulls grossos o blanca. Des del CEAB-CSIC es recorda als consumidors finals que poden exigir veure el document de captura, el DCAS, de la tonyina que consumeixen però, com ha apuntat Gordoa, no s’ha pogut trobar aquest document en cap dels punts de venta analitzats.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb