El periodisme que l'actualitat necessita

Aquest 2020 és un any de canvis arreu del món, i nosaltres us volem ajudar a entendre'ls. En temps de crisi, el periodisme compromès és més important que mai i el vostre suport és l'únic que pot assegurar la continuïtat de VilaWeb.
Si ho vols i ho pots fer, col·labora amb VilaWeb.

La investigadora del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC), Ana Gordoa, ha explicat, a la jornada científica del Grup Balfegó a l’Ametlla de Mar (Baix Ebre), l’estudi sobre el frau alimentari que afecta la comercialització de la tonyina roja. Segon Gordoa, s’ha comprovat amb anàlisis genètics que, de mitjana, el 40% de la tonyina roja comercialitzada és fraudulenta i que s’està venent com a roja, tonyina d’aleta groga i tonyina d’ulls grossos o blanca. Des del CEAB-CSIC es recorda als consumidors finals que poden exigir veure el document de captura, el DCAS, de la tonyina que consumeixen però, com ha apuntat Gordoa, no s’ha pogut trobar aquest document en cap dels punts de venta analitzats.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.