ACN Barcelona.-Més de 2.400 pimes catalanes han rebut suport de la xarxa de suport a l’empresa de la Comissió Europea, Enterprise Europe Network (EEN), per internacionalitzar i innovar la producció durant els anys 2017 i 2018. Aquesta xarxa va organitzar nou missions empresarials a països com el Regne Unit, Alemanya o Xile i van acompanyar delegacions empresarials de Perú, Xile i Itàlia a Catalunya. També s’han celebrat més de 4.700 reunions bilaterals amb un miler d’empreses catalanes, organitzades en fires i congressos internacionals com el Mobile World Congress. Com a conseqüència d’aquestes iniciatives, a través de la xarxa EEN, en aquest període les empreses catalanes han tancat més de 100 acords amb socis internacionals de països com Alemanya, França, Regne Unit o Xile.

El nou pla operatiu de la xarxa EEN per aquest 2019 comptarà amb un pressupost de més d’un milió d’euros i preveu incorporar novetats com l’assessorament especialitzat en àmbits com la indústria 4.0, l’economia circular o la gestió eficient dels recursos. L’EEN és una xarxa de la Comissió Europea de suport a l’empresa, que a Catalunya lidera l’agència per a la competitivitat de l’empresa, del Govern ACCIÓ, en consorci amb la Cambra de Barcelona i el Consell General de Cambres de Catalunya.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb