Més autonomia i estabilitat del professorat, prioritats dels candidats a rector de la UB

  • Alguns dels aspirants advoquen per un "nou rumb" de la universitat

VilaWeb
Redacció
09.11.2016 - 15:43
Actualització: 09.11.2016 - 19:26

Alguns dels aspirants advoquen per un “nou rumb” de la universitat

BARCELONA, 9 (EUROPA PRESS)

Els set candidats que aspiren a rector de la Universitat de Barcelona (UB), que celebra eleccions el 28 de novembre, han situat entre les seves prioritats dotar de major autonomia al centre, estabilitzar el professorat, rejovenir i eradicar la precarietat de PDI i PAS, el catàleg de graus i una millor finançament.

En una roda de premsa dels set candidats aquest dimecres, dia que es proclamen definitivament les candidatures, han reivindicat el paper de la UB en el sistema universitari català, i alguns d’ells han assenyalat que la institució necessita un nou rumb.

JOAN GUÀRDIA

El catedràtic de Metodologia del Comportament Joan Guàrdia ha advocat per generar “un model propi de promoció” del personal recuperant la gestió estratègica d’aquest capítol, millorar els serveis i programes per als estudiants.

Guardia ha mostrat la seva oposició a l’increment de taxes universitàries, i ha remarcat que la seva candidatura aposta per enfortir la investigació.

DAVID VALLESPÍN

David Vallespín, catedràtic de Dret Processal, ha assenyalat que el professorat necessita una dignificació, amb polítiques d’estabilització i promoció, i ha apostat per revalorar la investigació.

Ha advocat per afrontar el nou mapa de titulacions, i ha considerat que la innovació serà una “peça fonamental” en la seva candidatura.

RAFAEL BLANCO

El catedràtic de Bioquímica Rafael Blanco ha remarcat que són un comicis per a un canvi i que la UB “prengui un rumb”, i ha emfatitzat la necessitat de conèixer de primera mà les necessitats del PAS i el PDI i d’afrontar el canvi generacional, i ha assenyalat que els canvis requereixen més de quatre anys.

“La il·lusió cal recuperar-la en grau superlatiu”, ha afirmat Blanco, per a qui no és normal que entre els set candidats no hi hagi cap dona.

JOAN ELÍAS

Per a Joan Elías, catedràtic de Matemàtiques, la UB “no sap cap a on va” i reina un desencant en la comunitat universitària, pel que ha advocat per recuperar la il·lusió, rejovenir el PDI i el PAS, un preu comú per a grau i màster, internacionalitzar la investigació i un pla estratègic fins al 2025.

Elías ha afirmat que actualment la universitat té una “autonomia debilitada”, que ha apostat per recuperar.

MÀRIUS RUBIRALTA

El catedràtic de Química Orgànica Màrius Rubiralta ha remarcat que els rectors de les universitats catalans han de ser capaços de transmetre que el futur de Catalunya passa per les seves universitats, que han d’estar “correctament finançades”.

Rubiralta ha defensat una universitat pública i s’ha fixat com a prioritats l’estabilització del PAS i el PDI i dialogar amb altres universitats una proposta de millora del model de finançament, beques i preus públics.

EDUARDO MARIÑO

El catedràtic de Farmàcia i Tecnologia Farmacèutica Eduardo Mariño ha advocat per “autonomia, independència i absoluta transparència”, i ha demanat conèixer quina és la plantilla docent de la UB.

Ha advocat per la professionalitat, l’equitat i la flexibilitat, i ha afirmat que s’hauran de “buscar fórmules” per estabilitzar els falsos associats.

NORBERT BILBENY

El catedràtic d’Ètica Norbert Bilbeny ha assegurat que la UB necessita una transformació amb el valor de la universitat pública com a principal i configurar un model que sigui referent per a la resta de centres.

Bilbeny ha sostingut que la UB s’ha de situar en els pròxims vuit o deu anys entre les 20 millors europees i les 120 mundials, i ha assenyalat que impulsarà un pla d’internacionalització de la investigació.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any