MES Moviment d’Esquerres aposta per un ‘govern de concentració’ amb totes les forces republicanes ‘incloent també Catalunya en Comú’. És una de les conclusions extretes del Consell Polític celebrat a Mollet del Vallès aquest dissabte, el primer del 2018, on la formació, integrada a la candidatura ERC-CatSí en les passades eleccions del 21 de desembre, proposa també ‘un ampli debat multi-lateral’ per resoldre l’actual situació actual ‘des de l’acord i el pacte’. ‘La majoria republicana ha de trobar una fórmula que permeti conjugar alhora la legitimitat i l’operativitat del nou Govern’, indica MES; afegint que l’executiu s’ha de formar com més aviat millor.

Si bé MES celebra els resultats del 21-D, indica que la situació és complicada. ‘Constatem que el principal problema per portar endavant l’opció majoritària a Catalunya rau en l’oposició de l’Estat a reconèixer a Catalunya com a subjecte polític’, afirma. Un reconeixement que, de fet, i tal com apunta el corrent polític, es fa palès amb els resultats electorals i que compta amb un ‘ampli consens’, el qual ‘cal mantenir i ampliar’, per exemple, allargant la mà als comuns.

‘En aquest nou context, totes les forces i persones que ens reclamem del socialisme sobiranista col·laborarem en l’obertura d’aquest temps de debat col·lectiu’, afegeix MES; marcant també com a prioritat que ‘les polítiques de cohesió social’ tinguin un ‘paper determinant en aquesta nova etapa’. Alhora, aposta per iniciar el procés constituent popular ‘acordat entre les forces republicanes’.

Així i tot, MES-Moviment d’Esquerres recorda que la convocatòria electoral es va fer de ‘manera il·legítima’ i en una ‘situació anòmala, injusta i desigual’, amb membres de les candidatures, i ara diputats, que es troben a la presó o bé a Brussel·les. Per aquest motiu, en demana l’alliberament immediat i l’aixecament de mesures judicials i policials dels qui es troben ara fora de l’estat.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]