MES Moviment d’Esquerres aposta per un ‘govern de concentració’ amb totes les forces republicanes ‘incloent també Catalunya en Comú’. És una de les conclusions extretes del Consell Polític celebrat a Mollet del Vallès aquest dissabte, el primer del 2018, on la formació, integrada a la candidatura ERC-CatSí en les passades eleccions del 21 de desembre, proposa també ‘un ampli debat multi-lateral’ per resoldre l’actual situació actual ‘des de l’acord i el pacte’. ‘La majoria republicana ha de trobar una fórmula que permeti conjugar alhora la legitimitat i l’operativitat del nou Govern’, indica MES; afegint que l’executiu s’ha de formar com més aviat millor.

Si bé MES celebra els resultats del 21-D, indica que la situació és complicada. ‘Constatem que el principal problema per portar endavant l’opció majoritària a Catalunya rau en l’oposició de l’Estat a reconèixer a Catalunya com a subjecte polític’, afirma. Un reconeixement que, de fet, i tal com apunta el corrent polític, es fa palès amb els resultats electorals i que compta amb un ‘ampli consens’, el qual ‘cal mantenir i ampliar’, per exemple, allargant la mà als comuns.

‘En aquest nou context, totes les forces i persones que ens reclamem del socialisme sobiranista col·laborarem en l’obertura d’aquest temps de debat col·lectiu’, afegeix MES; marcant també com a prioritat que ‘les polítiques de cohesió social’ tinguin un ‘paper determinant en aquesta nova etapa’. Alhora, aposta per iniciar el procés constituent popular ‘acordat entre les forces republicanes’.

Així i tot, MES-Moviment d’Esquerres recorda que la convocatòria electoral es va fer de ‘manera il·legítima’ i en una ‘situació anòmala, injusta i desigual’, amb membres de les candidatures, i ara diputats, que es troben a la presó o bé a Brussel·les. Per aquest motiu, en demana l’alliberament immediat i l’aixecament de mesures judicials i policials dels qui es troben ara fora de l’estat.

Missatge de Vicent Partal

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb