Els memes, els acudits visuals que es fan virals a la xarxa, són els protagonistes del segon festival Memefest, on figures destacades de l’humor i la creació digital reflexionen sobre com riem i ens comuniquem avui dia. Els temes de què s’hi parlarà, però, són ben seriosos. El Memefest 2019, que es fa dissabte a les 19.30 al CCCB, vol tractar de l’auge i emblanquiment dels discursos d’extrema dreta a internet, en contraposició amb la força revolucionària de les comunitats amb relats alternatius; i també de la precarietat dels creadors de contingut digital i l’escletxa generacional a l’hora de fer i entendre l’humor. El Memefest posa a prova l’enginy i la improvisació dels participants amb propostes com la ‘Batalla de memes’, inspirada en els concursos televisius dels anys noranta. Un concert-consultori amorós tancarà la festa.

Què podem fer aquest cap de setmana: deu propostes 

Entre els participants, es destaquen noms populars a les xarxes com ara Charlie Pee, un dels còmics de Stand Up més recurrents en l’escena barcelonina; Kike García, fundador del diari satíric El Mundo TodayChenta Tsai (conegut a les xarxes com a ‘Putochinomaricón’), un artista queer de l’est asiàtic que utilitza la música pop com a eina reivindicativa; i Joel Díaz, membre del programa radiofònic sobre el món del futbol ‘La Sotana‘.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.