La cambra dels comuns no es pronunciarà demà sobre el principi d’acord pel Brexit. La primera ministra Theresa May ha suspès la votació per tal d’evitar una derrota rotunda, ja que representants del partit conservadors considera l’acord amb Brussel·les com una capitulació. En una compareixença a la cambra dels comuns, May ha assegurat que mantindrà contactes d’urgència amb líders de la UE discutir possibles canvis en l’acord.

El cap de l’oposició, Jeremy Corbyn, ha criticat amb duresa la improvisació de la primera ministra i l’ha instat a negociar de nou amb la UE per aconseguir un acord millor. Poc després de signar l’acord, May va haver de fer front a una crisi de govern. L’ala més dura a favor del divorci li va retreure a May les cessions amb la UE i van dimitir diversos ministres, entre els quals els dos encarregats de negociar el Brexit.

Moció de censura
La primera ministra escocesa, Nicola Sturgeon, ha instat l’oposició a Westminster a presentar una moció de censura contra ‘aquest govern incompetent.’ En aquest sentit, Sturgeon garanteix el suport dels diputats del Partit Nacionalista Escocès (SNP). ‘I podem treballar plegats per oferir a la gent l’oportunitat d’aturar el Brexit en un altre referèndum’, ha escrit la primera ministra.

 

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb