El ministre espanyol de Cultura i Esports, Màxim Huerta, compareix a les 19.00 davant dels mitjans de comunicació després de la polèmica per haver defraudat 218.322 euros a Hisenda entre el 2006 i el 2008. PP, Podem i Junts per Catalunya han demanat el seu cessament i Ciutadans la seva compareixença al Congrés perquè doni explicacions.

Al migdia, fonts de la Moncloa descartaven el cessament i defensaven que ja està al corrent de les seves obligacions fiscals. Huerta va prendre possessió com a ministre de Cultura i Esports la setmana passada juntament amb la resta de ministres del govern espanyol de Sánchez.

La compareixença inicialment estava anunciada per a les 18.00 i diversos mitjans donen per feta la seva dimissió. Al llarg del dia Huerta ha defensat que el frau no era intencionat i que havia estat a causa d’un canvi de criteri d’Hisenda, però més tard s’ha conegut que l’encara ministre espanyol havia recorregut en dues ocasions la sanció econòmica.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]