L’Ajuntament de Mataró ha executat el canvi de nom de la Ronda Alfons XII, que ara passa a dir-se Ronda de la República. Els tècnics municipals han substituït les dotze plaques identificat ives que hi ha al llarg del carrer i des del consistori han informat del canvi a veïns, comerciants i empreses subministradores de serveis bàsics.

També s’han fet les modificacions al padró d’habitants i a diferents departaments de l’Ajuntament. El canvi de nom va ser una petició que va fer ERC l’any 2016, que proposava treure els noms dels carrers dedicats a la dinastia borbònica. Després del vist i plau de la Comissió Municipal del Nomenclàtor, el ple municipal va donar llum verd definitiu al canvi de nom durant el ple de setembre de 2017 amb el suport PSC, CiU, ERC, CUP, Volem, ICV-EUiA i la regidora no adscrita. El PP, Cs i PxC s’hi van oposar.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb