Mata, Micó i Lima minimitzen les diferències entre Puig i Oltra i demanen cohesió al Botànic

  • El PSPV, Compromís i Unides Podem s'han reunit en la mesa de seguiment del pacte del Botànic

VilaWeb
Redacció
02.12.2020 - 19:58
Actualització: 02.12.2020 - 20:13

Els últims desacords entre el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la vice-presidenta, Mónica Oltra, han centrat les intervencions dels portaveus del PSPV, Compromís i Unides Podem abans de la reunió de la mesa de seguiment del pacte del Botànic, que s’ha fet aquest vespre a la seu de Compromís.

El síndic del PSPV a les Corts, Manolo Mata, ha afirmat que Puig i Oltra “tenen més espais de trobada que de desacord”, i ha titllat les discrepàncies d'”anecdòtiques”. Mata ha afegit que el Botànic és un “exemple” a l’estat espanyol i que les tres potes –la política, la parlamentària i la governamental– són àmbits diferenciats que han de resoldre els seus propis problemes.

Per la seva banda, la portaveu de Compromís, Àgueda Micó, ha defensat que “és molt necessari cohesionar-se, solucionar problemes i recuperar sintonies” per a reconduir les diferències, i ha dit que el Botànic pot continuar treballant molts anys. Ha afegit que cal recuperar la cogovernança del primer govern i les “bones pràctiques”, i ha proposat que es recuperi la comissió interdepartamental dins del Consell, que no es reuneix d’ençà del març, i que s’incloguin les conselleries d’Igualtat i Educació en el Centre de Coordinació Operativa Integrada (Cecopi), en el qual participen la Generalitat i la delegació del govern espanyol al País Valencià.

“Hi ha situacions que hem de millorar, l’espai és aquesta taula de partits per a centrar-nos i no oblidar-nos de quin és el nostre objectiu polític, que són les necessitats que té la gent”, ha declarat Pilar Lima, coordinadora de Podem. Creu que cal treballar la cultura de coalició i que es pot millorar la cogovernabilitat. “Aquestes discrepàncies són públiques, és sa i és bonic perquè forma part de la democràcia que la gent pugui reconèixer els diferents grups, però arribant a acords. Quan entrem ja en les diferències personals això cal deixar-ho al marge del públic”, ha conclòs.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any